The best of .........

10 jaar themaconcert

Op zaterdag 19 november 2022 organiseert harmonie St.Stephanus wederom een uniek themaconcert in sporthal 'De Werken' te Stevensweert. 

Het is alweer de elfde editie en dit keer zullen we u dan ook met lichtbeelden, muziek en zang het thema 'The best of ..... 10 jaar themaconcert" voorschotelen waarbij sporthal 'De Werken'weer in een passende entourage zal worden omgetoverd.

Filmmuziek, popsongs en klassiekers van de afgelopen tien edities zullen avond de revue passeren"The Phantom of the Opera, Les Miserables, Sinatra in Concert, Soldaat van Oranje, Italian Love Song, om maar enkele titels te noemen. Eeen avond lang genieten in een passende sfeer.

Al speciale gast zal Rene Dirkx onder begeleiding van de harmonie diverse populaire nummers voor u vertolken.

Aanvang 20 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Entree gratis.  

 

Gezamenlijk Concert Harmonie St.Stephanus Stevensweert en Harmonie St.Caecilia Ohe en Laak

Zondag 11 september 2022  10.30 uur

Ter gelegenheid van het 300-jarig bestaan van de Hompesche Molen, zijn er dit jaar extra activiteiten die een ode brengen aan de molen en daarmee een bijdrage leveren aan het programma.

De plaatselijke harmonieën St. Caecilia Ohé en Laak en St. Stephanus Stevensweert vormen dan samen één orkest en geven 's ochtends van 10.30 tot 11.30 uur een openluchtconcert op het molenterras. Bezoekers kunnen genieten van zorgeloze zondagochtendmuziek; van een snelle, temperamentvolle Spaanse mars tot filmmuziek in de sfeer van het wilde westen. Uiteraard is een en ander afhankelijk van de weersomstandigheden.

Hompesche Molen

Zaterdag 25 juni 2022  16.00 uur

 

“Platzconcert” Markt Stevensweert

 

Jeugdharmonie SOL/Berg ad Maas, Blokfluitgroep en Harmonie St.Stephanus

 

Op zaterdag 25 juni a.s. verzorgen Jeugdharmonie SOL samen met de jeugdharmonie van Berg Aan de Maas, de blokfluitgroep en Harmonie St.Stephanus  een “Platzconcert” op de Markt te Stevensweert.

 

U kunt vanaf de diverse terrassen vanaf 16.00 uur genieten van een heerlijk en luchtig concert door jeugdharmonie en blokfluiters en aansluitend harmonie St.Stephanus. Uiteraard is een en ander wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Na twee jaar gedwongen pauze weer genieten van muzikale klanken op een mooie zomeravond, u komt toch zeker ook ?

Markt Stevensweert

Donateursactie 2020 Harmonie St.Stephanus geannuleerd

Vanwege de in acht te nemen coronamaatregelen is besloten om dit jaar de  donateursactie geen doorgang te laten vinden.

Uw jaarlijkse steun is echter van groot belang voor onze vereniging. Veel kosten lopen gewoon door  (opleidingen/onderhoud instrumentarium/repetities) terwijl de inkomsten sterk teruglopen. 

Zo zijn de voor de harmonie belangrijke inkomsten van rommelmarkt, het opruimen van hoogwaterafval en de genoemde donateursactie weggevallen.

Wilt u de harmonie ook dit jaar steunen dan kan dat natuurlijk ook door het overmaken van een bijdrage op bankrekening NL18RABO 01495.93.325 t.n.v.Harmonie St.Stephanus Stevensweert.

We hopen uiteraard dat we binnenkort  onze muziek weer in de straten of bij concerten in Stevensweert kunnen laten horen. Voor uw onmisbare steun zeggen we reeds bij voorbaat dank!

Blijf vooral gezond  en hopelijk tot spoedig ziens!

RABO CLUBSUPPORT CAMPAGNE 2020

Harmonie St.Stephanus neemt weer deel aan de Rabo Club Support 2020 en het is voor ons belangrijk om deze actie onder de aandacht te brengen om zoveel mogelijk stemmen te vergaren. 

 Als u lid bent van Rabobank Roermond-Echt kunt u 5 stemmen uitbrengen en mag u maximaal 2 stemmen op een deelnemende vereniging uitbrengen.

 Het zou fantastisch zijn als u en uw familie en vrienden stemmen geven aan de harmonie. Een kleine moeite maar voor harmonie St.Stephanus van groot belang. Vanaf maandag 5 oktober t/m zondag 25 oktober 2020 kunt u stemmen.

 Meer informatie ? kijk op https://www.rabo-clubsupport.nl/roermond-echt/over-rabo-clubsupport

 Alvast bedankt voor uw steun!

Opschorten inname rommelmarktspullen

We hopen uiteraard dat de huidige problemen rond het coronavirus snel tot het verleden zullen behoren en ook de harmonie de draad weer kan oppakken. Niets is met betrekking tot het programma 2020 echter zeker.

Zo hopen we op 23 augustus 2020 onze jaarlijkse rommelmarkt te kunnen organiseren waarvoor op maandag 17 augustus 2020 dan onze rondgang door Stevensweert  zal worden gehouden. 

Op de laatste zaterdag van de maand kunnen normaal gesproken rommelmarktspullen worden aangeboden bij de container aan het sportpark. Deze container zit echter tot aan de nok vol en wij hebben verder geen andere bergruimte tot onze beschikking. Wanneer de rommelmarkt onverhoopt geen doorgang zou kunnen vinden, zouden deze spullen daarnaast meer dan een jaar opgeslagen moeten worden. Helaas hebben wij dan ook moeten besluiten om de inname van spullen op de laatste zaterdag van de maand tot nader order op te schorten (in ieder geval t/m juli 2020).

Annulering/uitstel van concerten op 15 en 21 maart 2020

Zoals wellicht bekend heeft het kabinet binnen het kader van het Coronavirus vandaag verdere maatregelen vastgesteld met het verzoek om zoveel mogelijk hieraan gevolg te geven.

 In verband met het bovenstaande hebben we helaas moeten besluiten om zowel het concert van de jeugdharmonie op 15 maart a.s. als het concert van de harmonie op 21 maart niet door te laten gaan/uit te stellen.

We zoeken (samen met jeugdharmonie Echt en harmonie Belfeld) naar een nieuwe latere datum voor deze concerten.

We hopen op uw begrip.

Lenteconcert 2020

Op zaterdag 21 maart 2020 vindt in zaal 'Int Brookx' in Stevensweert het jaarlijkse Lenteconcert plaats. 

Harmonie St.Stephanus opent o.l.v.Thijs Tonnaer de avond om 19.30 uur waarna Harmonie Kunst Na Arbeid Belfeld o.l.v. Bob Daniels deze concertavond afsluit.
Het belooft een mooie muzikale avond te worden. We nodigen u dan ook graag uit om hierbij aanwezig zijn. De entree is vrij.

Jubilarissen 2019

 

Harmonie St.Stephanus heeft in 2019 3 jubilarissen in haar midden die tijdens het St.Caecilia-feest in het zonnetje zijn gezet :

Esmeralda Meuwissen-van Pol     15 jaar lid

Gerard Coolen                                40 jaar lid

Harrie Nieskens                              50 jaar lid

Alle jubilarissen van harte gefeliciteerd !!

Themaconcert 2019   zaterdag 9 november 2019

In de periode van 20 oktober t/m 27 oktober a.s. houdt Harmonie St.Stephanus haar jaarlijkse donateursactie. Ook dit jaar hopen we dat u onze vereniging een warm hart toedraagt in de vorm van een financiële bijdrage. Voor uw onmisbare steun zeggen we in ieder geval bij voorbaat van harte dank.

 Tevens willen we u graag wijzen op ons jaarlijkse themaconcert dat wij op zaterdag 9 november 2019 om 20.00 uur in sportzaal “De Werken” zullen verzorgen.

Dit keer zullen we u met lichtbeelden, muziek en zang het thema “Citytrip, around the World in 25 Songs” voorschotelen waarbij Sportzaal “De Werken” weer in een passende entourage zal worden omgetoverd.

 Lichte muziek, meezingers, oldies en populaire songs zullen deze avond de revue passeren: “Sinatra in Concert”, “Wien bleibt Wien”, “Berliner Luft”, “Het Dorp”, “Dallas” en “I left my Heart in San Francisco”,  om maar enkele titels te noemen.

 Harmonie St Stephanus en jeugdharmonie SOL brengen u deze avond een gevarieerd programma voor jong en oud. Samen een avond lang genieten in een passende sfeer.

 De aanvang van de avond is 20.00 uur.  De entree is gratis.

Jubilaris 2018

 

Harmonie St.Stephanus had in 2018 1 jubilaris in haar midden.  Wendy Erckens (klarinet) werd tijdens het St.Caeciliafeest in het zonnetje gezet vanwege haar 25-jarig jubileum. Gefeliciteerd !!

Themaconcert 3-11-2018

Harmonie St.Stephanus Stevensweert organiseert op zaterdag 3 november 2018 het jaarlijkse themaconcert. Dit keer zullen we u met lichtbeelden, muziek en zang het thema “Movie & Musical Classics” voorschotelen waarbij Sportzaal “De Werken” weer in een passende entourage zal worden omgetoverd.

Filmmuziek, popsongs en musical-klassiekers zullen deze avond de revue passeren : “Les Miserables”, “Dances with Wolves”, “Soldaat van Oranje”, “The sound of Music”, “Conquest of Paradise”, “Lawrence of Arabia”, “Jurassic Park”, “The Longest Day”, en “My Heart will go on“,  om maar enkele titels te noemen.

Harmonie St Stephanus en jeugdharmonie SOL brengen u deze avond een gevarieerd programma voor jong en oud. Samen een avond lang genieten in een passende sfeer. Als “special guest” zal Linda Koolen onder begeleiding van de harmonie diverse populaire nummers voor u vertolken.

De aanvang van de avond is 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.  De entree is uiteraard gratis.

Succes op Eurofestival te Heel

Na een geweldig concert, met een prachtige uitslag en een zeer enthousiast publiek op het Eurofestival te Heel op 15 april 2018, kreeg onze gecombineerde jeugdharmonie SOL / Jeugdharmonie St.Joseph Berg ad Maas op het einde van de dag ook nog de "Sjra Hermans Award" oftewel het meest inspirerende orkest! En dat voor het 2e jaar op rij. Wow!!

Jubilarissen 2017

 

Harmonie St.Stephanus heeft in 2017 4 jubilarissen in haar midden die tijdens het St.Caecilia-feest in het zonnetje zijn gezet :

Suzanne Janssen-Tummers     25 jaar lid

Ger Linssen                           50 jaar lid

Giel van Ool                           50 jaar lid

Frans Theunissen                   50 jaar lid

 

Alle jubilarissen van harte gefeliciteerd !!

Donateursactie - Themaconcert

 In de periode van 22 okober t/m 29 oktober a.s. houdt Harmonie St.Stephanus haar jaarlijkse donateursactie. Ook dit jaar hopen we dat u onze vereniging een warm hart toedraagt in de vorm van een financiële bijdrage. Voor uw onmisbare steun zeggen we in ieder geval bij voorbaat van harte dank.

Tevens willen we graag van de gelegenheid gebruik maken om u te attenderen op ons jaarlijkse themaconcert dat wij op zaterdag 4 november 2017 om 20.00 uur in sportzaal De Werken zullen verzorgen. Dit keer met als thema “Great Britain, Great Music” waarbij Sportzaal “De Werken” weer in een passende entourage zal worden omgetoverd. De entree is uiteraard weer gratis.

 Filmmuziek, musicals, popsongs en klassiekers zullen deze avond de revue passeren: “The Beatles in Concert”, The Phantom of the Opera”, “The Lion King”, “The Bridge on the River Kwai” en “The Floral Dance” om maar enkele titels te noemen.

Natuurlijk ontbreekt ook de doedelzakmuziek niet op deze avond. Als speciale gasten mogen we de “Pipers Society Castle d’Aldenghoor” uit Haelen verwelkomen.

 Harmonie St Stephanus en jeugdharmonie SOL brengen u deze avond een gevarieerd programma voor jong en oud. Samen een avond lang genieten in een passende sfeer.

Rondgang Rommelmarkt

Maandag 21 augustus 2017

Op zondag 27 augustus 2017 organiseert Harmonie St.Stephanus voor de 38e keer op rij haar jaarlijkse rommelmarkt op het sfeervolle Jan van Steffeswertplein. Het succes van de rommelmarkt hangt voor het grootste gedeelte af van het aanbod van (verkoopbare) spullen. Dankzij u hebben we ieder jaar een geweldige hoeveelheid bij elkaar gekregen. Ook deze keer hopen we natuurlijk dat u iets bruikbaars voor ons heeft, met andere woorden het moet wel verkoopbaar zijn (grof vuil en kapotte spullen nemen we dus niet mee). Dit ook met het oog op de hoge afvoerkosten van niet verkochte (en vaak onbruikbare) spullen.

We verzoeken u daarom beleefd geen bankstellen, fauteuils, matrassen en andere grote meubelstukken aan te bieden. Ze nemen bij opslag enorm veel ruimte in beslag en worden zelden of nooit verkocht. Om milieu-technische redenen mogen we tevens geen koelkasten, diepvriezers, beeldschermen, TV’s,videobanden en cassettebandjes meenemen. We verwijzen u voor genoemde spullen naar het kringloopbedrijf of het milieupark van de gemeente Maasgouw.  

De rondgang zal plaatsvinden op maandag 21 augustus a.s. vanaf 18.00 uur. (Op zaterdag 26 augustus is er daarom geen inname van spullen bij de container op het parkeerterrein van sportpark De Werken).

Om teleurstellingen te voorkomen, verzoeken we u met klem om rekening te houden met het bovenstaande.

Bij voorbaat van harte dank !!

ABO Clubcampagne weer succesvol

De Rabo Clubcampagne was ook dit keer weer succesvol voor onze harmonie. Met dank aan alle stemmers kan het mooie bedrag van € 680,-- worden bijgeschreven.

 

Uitslagen Eurofestival Heel

Zondag 14 mei 2017

Gezamenlijke deelname Jeugdharmonie SOL en Jeugdorkest Berg ad Maas:

Predikaat "Goed" en meest veelbelovende orkest op deze zondag, een klaterend succes!

 

Inzamelen spullen rommelmarkt 


Zoals u wellicht weet organiseert Harmonie St.Stephanus ieder jaar op de maandag voorafgaande aan de rommelmarkt een rondgang door het dorp voor het ophalen van spullen. Dit blijft ook zo.
Daarnaast kregen we echter ook door het jaar nog vaak verzoeken om spullen op te halen (bv bij een verhuizing). Omdat het ophalen en opslaan van deze spullen steeds meer een probleem wordt, hebben we dan ook moeten besluiten om dit anders te gaan doen. 
Met ingang van zaterdag 25 maart 2017 kunt u op de laatste zaterdag van de maand tussen 11.00 en 12.00 uur spullen aanbieden bij onze container op de parkeerplaats nabij het sportpark in Stevensweert. Uiteraard moeten deze spullen wel in redelijke en verkoopbare staat zijn.
Met het oog op de hoge afvoerkosten van niet verkochte (en vaak onbruikbare) spullen, verzoeken we u echter beleefd geen bankstellen, fauteuils, matrassen en andere grote meubelstukken aan te bieden. Ze nemen veel ruimte in beslag en worden zelden of nooit verkocht. Om milieutechnische redenen kunnen we tevens geen koelkasten, diepvriezers, beeldschermen, TV’s, video- en cassettebandjes aannemen. We verwijzen voor deze spullen naar het kringloopbedrijf of het milieupark van de gemeente Maasgouw.
Om teleurstellingen te voorkomen, verzoeken we u om rekening te houden met het bovenstaande.

Bij voorbaat van harte dank voor uw begrip en medewerking !!

Geslaagden 2016

In november en december 2016 hebben 7 cursisten van onze vereniging succesvol deelgenomen aan de muziekexamens van Myouthic :

Coen Weijers A-diploma trompet
Bart Weijers A-diploma trompet
Liyuan Augustin A-diploma dwarsfluit
Bente Tielens A-diploma klarinet
Frederique Omloo A-diploma sax alt
Carola Grispen C-diploma klarinet
Anouk Roijakkers A-diploma klarinet

Allen van harte gefeliciteerd met jullie diploma !!

Jubilarissen 2016

Harmonie St.stephanus heeft dit jaar 5 jubilarissen in het zonnetje gezet en de gedecoreerd met de daarbij behorende LBM-speld:

Loes Meevissen 15 jaar lid
Jule Theunissen 15 jaar lid
Bas Cretskens 25 jaar lid
Hub Engels 70 jaar lid
Thom Cloosen 70 jaar lid

Alle jubilarissen, van harte gefeliciteerd !!!